Bezpečnost potravin

Restaurace v Harrachově prodávala načerno porážená selata

Vydáno: 6. 9. 2018
Autor: SVS

Informace SVS ze dne 6. 9. 2018.

 

Státní veterinární správa při kontrole restauračního zařízení v Harrachově v Libereckém kraji odhalila, že tato restaurace neplní zákonné povinnosti při uvádění potravin do oběhu. Veterinární inspektoři konkrétně zjistili, že sele připravené ke grilování prošlo porážkou v nevyhovujících hygienických podmínkách a bez provedení povinné veterinární prohlídky. Bez uvedených náležitostí bylo zákazníkům restaurace nabízeno ke konzumaci, což odporuje řádným pravidlům při uvádění potraviny do oběhu. Ze šetření rovněž vyplynulo, že se v restauraci nejedná o první případ tohoto typu, což bude zohledněno ve správním řízení při stanovení sankce.

Sele bylo z uvedených důvodů na místě veterinárními inspektory znehodnoceno barvou a předáno k likvidaci do asanačního podniku. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení, výše pokuty může dosáhnout až do výše 1 mil. Kč.

Zdroj: SVS