Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Program o ekologickém zemědělství "Od vidlí po vidličku" do kategorie

Aktuality > Aktuality
Biopotraviny (BIO)
Odborné akce

Program o ekologickém zemědělství "Od vidlí po vidličku"

Vydáno: 7.3.2018
Tisk článku
Autor: PRO-BIO LIGA
Program proběhne v sobotu 24. 3. 2018 na Výstavišti Holešovice v Praze.


Foto: Shutterstock

Blok přednášek "Od vidlí po vidličku"
proběhne v sobotu 24. 3. 2018 od 10:20 do 13:00,
v sále č. 6,  na Výstavišti Holešovice, Praha, v rámci Festivalu Evolution.


Lovíme.bio v rámci festivalu připravuje sobotní naučně-zábavní program Od vidlí po vidličku, ve kterém projdeme procesem vzniku biopotravin od dění na poli, přes zpracování a výrobu až po konečné čarování v kuchyni.

Program
●    10:20-11:10 Půda a přístup k ní
O tom co znamená přístup k půdě, popovídá ekologický hospodář Martin Rosenbaum z ekofarmy Lukava. Současně se budete moci podívat, jak se přístup k půdě pro ekologické zemědělce řeší jinde v Evropě ve filmu The Land for Our Food v původním znění s titulky.

●    11:10-12:00 Produkce kvalitních potravin
Blok věnovaný výrobcům biopotravin a představení jejich motivace, proč se vydali ekologickou cestou. Pozvání přijal Martin Hutař, zakladatel a spolumajitel obchodní společnosti PROBIO patřící k největším výrobců biopotravin v České republice, který pohovoří o znovuobjevených českých super potravinách.
Chybět nebude ani zástupce živočišné výroby. Jiří Pykal z Biofarmy Sasov, která se specializuje na chov přeštických černostrakatých prasat v režimu bio, nám potvrdí, že kvalita života zvířat se odráží i do kvality produktů a finálních pokrmů na našem talíři.
Dozvíte se také, jak to u nás funguje se značkami kvality a kterým se dá věřit.

●    12:00-13:00 Dobré příklady zapojení biopotravin ve stravování
Jaké jsou radosti a strasti zapojování biopotravin a vůbec eticky, environmentálně i zdravotně pestřejšího jídelníčku ve veřejném stravování přiblíží zástupci čtyř škol. Besedy se zúčastní ZŠ Dobřany u Plzně, MŠ Semínko Praha, ZŠ Waldorfská z Pardubic a ZŠ v Českém Brodě. První tři školy jsou navíc zapojeny v programu Skutečně zdravá škola. Přijďte se inspirovat příběhy škol, kde se už vaří zdravěji a z kvalitních surovin.

Celým programem nás provede Bára Hernychová, odbornice na zdravý životní styl a biopotraviny.

Blok přednášek proběhne v rámci projektu „Vzdělávání a osvěta o ekologickém zemědělství v ČR“, který je financován Ministerstvem zemědělství a podpořen společností KEZ o.p.s.

Více se dozvíte na http://www.lovime.bio/ 

Zdroj: AK ČR