Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Přednáška "Konvenience" v rámci potravinářských úterků do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Přednáška "Konvenience" v rámci potravinářských úterků

Vydáno: 16.5.2017
Tisk článku
Autor: ÚZEI
Přednáška se koná 30. května na Novotného lávce v Praze 1.



Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací zvou na přednášku Ing. Heleny Valentové, CSc. na téma KONVENIENCE.

Přednáška se uskuteční v 14:30 hodin v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. patře.

Abstrakt

Konvenience patří k základním trendům při vývoji a výrobě potravin v posledních desetiletích. Jejich sortiment se nesmírně rozšiřuje. K rozvoji významně přispívají nové technologie i nové možnosti balení potravin. Tyto potraviny se staly pevnou součástí hektického života moderní společnosti. Někdy jsou kritizovány z hlediska chuti, vzhledu a konzistence, jindy jako jeden z prvků nezdravého životního stylu. Je konvenience nutně vždycky takové zlo? Co vlastně znamená?

V přednášce se pokusíme vysvětlit historické kořeny konvenience, její klady i zápory. Zamyslíme se nad pohledem spotřebitele, výrobce i profesionálního kuchaře.
 

Zdroj: ÚZEI

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):
Konvenience