Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Potravinářská inspekce pro nepřijatelný hygienický stav uzavřela bistro v centru Brna do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Potravinářská inspekce pro nepřijatelný hygienický stav uzavřela bistro v centru Brna

Vydáno: 9.2.2018
Tisk článku
Autor: SZPI
Tisková zpráva SZPI ze dne 9. 2. 2018.



Porušení hygienických předpisů mimořádného rozsahu zjistili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v provozovně Asijské bistro Dragon II na adrese nám. Svobody 10 v Brně. Vzhledem ke skutečnosti, že hygienický a technický stav provozovny vylučoval bezpečnou přípravu pokrmů bez rizika kontaminace, inspektoři dnes provozovnu na místě uzavřeli.

K důvodům uzavření mj. náleželo:
  • Rozsáhlý výskyt mrtvých i živých exemplářů lezoucího hmyzu (mj. švábů) v prostorách kuchyně,
  • Kuchyňská zařízení včetně sporáku, grilu a lednic byla zanesená silnou vrstvou mastnoty a nečistot svědčící o dlouhodobé rezignaci na úklid,
  • Díky zatečeným stropům olupující se omítka v části provozovny představovala riziko kontaminace surovin a připravovaných pokrmů,
  • Podlahy znečištěné mastnotou, zbytky potravin a obalů, prachem a uhynulým hmyzem,
  • V provozovně mezi potravinami byly uloženy předměty nesouvisející s výrobou, např. nářadí.

Inspektoři provozovateli bistra – společnosti T & H Bistro, s.r.o. – nařídili odstranění všech zjištěných nedostatků a zahájí správní řízení o uložení pokuty. Bistro zůstane uzavřené až do okamžiku, kdy opakovaná kontrola inspektory SZPI potvrdí, že stav provozovny odpovídá požadavkům právních předpisů.


Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  

Zdroj: SZPI


Více fotografií viz webové stránky SZPI