Bezpečnost potravin

PK ČR v listopadu uspořádá další cyklus seminářů. Věnovány budou systémům řízení bezpečnosti potravin.

Vydáno: 19. 10. 2017
Autor: PK ČR

Cyklus seminářů PK ČR bude probíhat v listopadu 2017.

Potravinářská komora ČR v listopadu letošního roku uspořádá cyklus informačních seminářů pro zemědělce, potravináře a pracovníky výzkumných a vzdělávacích institucí činných v zemědělské a potravinářské oblasti týkající se novinek v systémech řízení bezpečnosti potravin.

V současné době patří mezi nejvýznamnější standardy bezpečnosti potravin uznávané GFSI mezinárodní standardy FSSC 22000 (nová verze 4.1 odráží vývoj na trhu a začleňuje zpětnou vazbu ze strany průmyslu), IFS – Food, verze 6 a BRC, verze 7 (Global Standard for Food Safety). Cílem potravinářských firem je implementovat systém, který zajistí výrobu zdravotně nezávadných a legálních potravin v požadované kvalitě. Základem všech GFSI schválených norem je HACCP a všechny tyto normy vycházejí ve svých požadavcích ze zásad Codexu Alimentarius (12 kroků a 7 principů HACCP). Legislativa EU ukládá povinnost zavedení HACCP všem provozovatelům potravinářských podniků.

Standard GlobalG.A.P. je jediné schéma pro zemědělskou praxi, uznávané GFSI a je využíván jako standard určený k certifikaci dodavatelů výrobků zemědělské prvovýroby, rovněž jako schéma pro hodnocení dodavatelů pro zpracovatele zemědělských produktů, kteří využívají standardy IFS nebo BRC. Cílem standardu je zdravotní bezpečnost produkce a trvale udržitelné zemědělství. Standard je uzavřeným cyklem bezpečnosti výroby potravin, ochrany životního prostředí a bezpečnosti práce, u chovu zvířat rovněž i welfare zvířat.

Cílem vzdělávací akce je seznámit účastníky s požadavky standardů bezpečnosti potravin a standardu pro správnou zemědělskou praxi, se zkušenostmi s jejich implementací do praxe a seznámení se s novinkami.

Místa a termíny konání (čas vždy od 8:30 do 17:00 hod.):

  Praha, Hotel Alpin Avion, Budějovická 69, Praha 4, 140 00

1. listopadu 2017

  Pardubice, Hotel Zlatá štika, Štrossova 127, 530 03

2. listopadu 2017

  Plzeň, Hotel TREND, Kovářská 13a, 301 00

7. listopadu 2017

  České Budějovice, Hotel Malý pivovar, ul. Karla IV 8-10, 370 01

9. listopadu 2017

  Ústí n. Labem, Hotel Vladimir, Masarykova 36, 400 01

14. listopadu 2017

  Jihlava, Hotel Gustav Mahler, Křížová 4, 586 01

15. listopadu 2017

  Liberec, Clarion Grandhotel Zlatý Lev, Gutenbergova 126/3, 460 01

16. listopadu 2017

  Ostrava, Clarion Congress Hotel, Zkrácená 2703/84, 700 30

21. listopadu 2017

  Brno, Hotel Slavia, Solniční 243/17, 602 00

22. listopadu 2017

  Hradec Králové, Hotel Nové Adalbertinum, Velké nám. 32, 500 00

23. listopadu 2017

 

Na seminář je nutné se REGISTROVAT !  

Registrujte se na: ehlova@foodnet.cz

Vyčkejte potvrzení registrace !

Pozvánka na seminář_final.pdf [524.75 KB]

Zdroj: PK ČR