Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 11
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)

Přidat článek O titul Regionální potravina se ucházelo více než tisíc výrobků do kategorie

Označování potravin > Označování potravin
Aktuality > Aktuality
Kvalita potravin > Kvalita potravin

O titul Regionální potravina se ucházelo více než tisíc výrobků

Vydáno: 9.7.2013
Tisk článku
Autor: MZe
Tisková zpráva Ministerstva zemědělství ze dne 8. 7. 2013.

Výrobci do třetího ročníku soutěže Regionální potravina letos přihlásili celkem 1082 potravinářských výrobků. Hodnotitelské komise vybraly v devíti kategoriích 101 z nich. Tyto výrobky mají pro následující čtyři roky právo užívat logo Regionální potravina.

Během tohoto období je garantována kvalita, původ surovin a řada dalších aspektů, které byly důvodem ocenění výrobku.

Soutěž Regionální potravina se vyhlašuje ve všech 13 krajích České republiky. Letos se soutěže účastnilo na 362 výrobců.

Potravinářský výrobek, který usiluje o udělení značky, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin z tohoto regionu, nebo pokud je to z objektivních důvodů nutné, z tuzemských surovin.

Soutěží se v devíti kategoriích. Projekt je koncipován tak, že v každé z nich může získat značku Regionální potravina jen jeden výrobek. Nejsilněji bývá tradičně zastoupena kategorie masných výrobků a kategorie pekařských výrobků.

Soutěž Regionální potravina se zaměřuje především na malé a střední výrobce potravin. Projekt vychází vstříc sílícímu zájmu veřejnosti o kvalitní potraviny od tradičních regionálních výrobců. Za dobu existence této soutěže poroty ocenily 374 potravinářských výrobků.

Soutěž provází marketingové aktivity podporující značku Regionální potravina. Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Státním zemědělským a intervenčním fondem ji budou prezentovat nejen v tisku, televizi a rozhlase, ale také například na farmářských trzích a v místních sítích maloobchodních prodejen.

Více informacích o soutěži Regionální potravina najdete na  www.regionalnipotravina.cz, kde je například seznam míst prodeje oceněných potravin.

Tiskové oddělení MZe

Zdroj: Ministerstvo zemědělství

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):
Regionální potravina