Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Nové limity vitaminu D v houbách a kvasnicích ošetřených UV zářením - zvýšení a značení do kategorie

Aktuality legislativa > Aktuality legislativa
Aktuality > Aktuality

Nové limity vitaminu D v houbách a kvasnicích ošetřených UV zářením - zvýšení a značení

Vydáno: 8.8.2018
Tisk článku
Autor: SZÚ, CZVP
Centrum zdraví výživy a potravin SZÚ informuje o změnách v legislativních předpisech EU.

CZVP-SZÚ publikovalo za poslední rok celkem dvě aktuality týkající se nových potravin, u nichž lze za přesně definovaných podmínek díky ošetření UV záření navýšit obsah vitaminu D. Šlo o houby (publikováno 3. 7. 2017) a droždí (publikováno 12. 7. 2018). Legislativa EU byla ke dnům 17. a 18. července 2018 právě u žampiónů a pekařského droždí pozměněna a doplněna. Jakým způsobem a co je nového, se dočtete v doplňujícím textu.    

8_Vitamin_D_Leg_nov_EU18.pdf Legislativní novinky EU 2018- potraviny ošetřené UV zářením 
  (pdf, 173,23 KB 08.08.2018)

S.Bischofová - J.Ruprich
CZVP Brno, 8.8.2018

 

Prováděcí nařízení Komise (EU) 2018/1011 ze dne 17. července 2018, kterým se povoluje rozšíření množství použití žampionů ošetřených UV zářením jako nové potraviny podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/2283 a kterým se mění prováděcí nařízení Komise (EU) 2017/2470.

Prováděcí nařízení Komise (EU) 2018/1018 ze dne 18. července 2018, kterým se povoluje rozšíření použití pekařského droždí (Saccharomyces cerevisiae) ošetřeného UV zářením jako nové potraviny podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/2283 a kterým se mění prováděcí nařízení Komise (EU) 2017/2470.

 

Zdroj: SZÚ


Foto: Shutterstock