Bezpečnost potravin

Monitoring nabídky možností stravování v základních školách – automaty a bufety 2016

Vydáno: 10. 3. 2017
Autor: Ministerstvo zdravotnictví ČR

MZ ČR zveřejnilo závěrečnou zprávu monitoringu nabídky možností stravování v ZŠ - automaty a bufety 2016.


Foto: Shutterstock

V roce 2016 byl v souladu s § 80 odst. 1 písm. a), b) zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, proveden oborem hygiena dětí a mladistvých pokyn hlavního hygienika ČR „Monitoring nabídky možností stravování v základních školách – automaty a bufety 2016“. 

Východiskem pokynu byla potřeba získat validnější přehled o dostupnosti potravin nabízených žákům základních škol prostřednictvím nápojových a potravinových automatů a školních bufetů.

Příloha