Bezpečnost potravin

Mezinárodní školení pro bezpečnější potraviny

Vydáno: 3. 1. 2018
Autor: KM EFSA

1. kurz bezpečnosti potravin a řízení rizik pořádaný Spolkovým úřadem pro ochranu spotřebitele a bezpečnost potravin (BVL)

BVL poprvé nabízí pokročilý vzdělávací kurz na téma „Bezpečnost potravin a řízení rizik“. Třídenní školení je určeno pro mezinárodní odborníky z oblasti bezpečnosti potravin a krmiv a řízení rizik. Experti BVL budou prezentovat základní principy bezpečnosti potravin a řízení rizik na národní a evropské úrovni.

Kromě teoretických znalostí bude během kurzu probíhat i praktická část. Účastníci navštíví provozovatele potravinářského podniku a dozví se o práci kontrolních orgánů v Německu.

První část kurzu BVL bude věnována úvodu k bezpečnosti potravin v Německu a v Evropské unii a také přehledu povolovacích postupů a jejich dopadů na řízení rizik. Druhá část bude věnována přehledu práce národních a evropských referenčních laboratoří a druhá krizovému řízení v Německu a Evropě.

Kromě kurzu a konkrétních aktuálních přednášek jsou všichni účastníci zváni na společnou večeři a mohou využít příležitosti pro vytvoření nových kontaktů i nových přátelství.

Požadavky na účastníky:

  • VŠ vzdělání v oboru biologie, chemie, lékařství, veterinárního lékařství nebo srovnatelné vědecké disciplíny
  • Práce v oblasti bezpečnosti potravin a komplexní odborné zkušenosti s bezpečností potravin a hodnocením rizik
  • Velmi dobrá znalost anglického jazyka (alespoň úroveň CAE nebo TOEFL®)

Uzávěrka přihlášek: 15. 2. 2018

Počet účastníků kurzu je omezen. Zájem o účast lze oznámit pomocí formuláře přihlášky, více informací naleznete v přiloženém letáku, nebo na adrese http://bit.ly/2CJba56.

V případě dalších dotazů kontaktujte prosím: its-food@bvl.bund.de

Zdroj: BVL: International Training for Safer Food