Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Mezinárodní konference o nových potravinách do kategorie

Aktuality KM EFSA > Aktuality KM EFSA
Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Mezinárodní konference o nových potravinách

Vydáno: 5.4.2018
Tisk článku
Autor: MZe
Konference se bude konat 19. a 20. června 2018 v Národní technické knihovně v Praze.

Foto: Shutterstock 

Mezinárodní konference o nových potravinách
Praha, 19. – 20. června 2018

Nové   nařízení  Evropského  parlamentu  a  Rady  (EU)   2015/2283 o nových potravinách vstoupilo v platnost 1. ledna 2018. Toto nařízení zjednodušuje uvedení netradičních nebo inovativních potravin na trh EU, přičemž zaručuje udržení vysoké úrovně bezpečnosti těchto potravin.

Cílem konference organizované Ministerstvem zemědělství je předání nových informací, především v oblasti právních předpisů a sdílení zkušeností těch, kteří v oblasti nových potravin působí.
 

Témata, o kterých se bude hovořit

    • nové nařízení (EU) 2015/2283 o nových potravinách
    • nové techniky v potravinářské výrobě (nové techniky šlechtění, klonování zvířat a další nové postupy)
    • nové potraviny rostlinného a živočišného původu (včetně botanikálií či hmyzu)
    • důležitost vědeckého hodnocení (možný negativní vliv některých látek – alergie, toxicita, bezpečný příjem pro děti, mládež a těhotné a kojící ženy, atd.)
    • mezinárodní zkušenosti (Evropská komise, Evropský úřad pro bezpečnost potravin, Food Drink Europe, Food and Drug Administration)

 

Pro koho je konference určena

  • tvůrcům právních předpisů
  • manažerům rizik
  • posuzovatelům rizik
  • dozorovým orgánům
  • chovatelům, zpracovatelům
  • výzkumným organizacím
  • profesním svazům
  • studentům
  • novinářům

 

Místo

Konference se bude konat v Ballingově sále v Národní technické knihovně (NTK): https://www.techlib.cz/cs/2698-kontakty 

Adresa: Technická 2710/6, 160 80 Praha 6 – Dejvice, Česká republika

Budova Národní technické knihovny se nachází mezi ulicemi Thákurova, Studentská, Technická a Flemingovým náměstím (viz Google mapy). 
 

Z důvodu omezeného počtu míst je účast možná pouze po předchozí registraci a je bezplatná. Registrovat se můžete do 1. 6. 2018 na e-mailové adrese efsa.focalpoint@mze.cz 

Tlumočení mezi českým a anglickým jazykem bude poskytnuto.  

Information in English is available below.  
 


Přílohy