Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 11
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)

Přidat článek Evropská komise DG SANCO vydala již desátou výroční zprávu RASFF 2011 do kategorie

Aktuality > Aktuality

Evropská komise DG SANCO vydala již desátou výroční zprávu RASFF 2011

Vydáno: 6.9.2012
Tisk článku
Autor: MZe, Ing. Kamila Grulichová
Zpráva o fungování systému RASFF v EU v roce 2011.

Evropský komisař pro zdraví a ochranu spotřebitele John Dalli představuje již desátou výroční zprávu fungování systému RASFF v rámci Evropské unie. V roce 2011 bylo systémem RASFF hlášeno celkem 8 852 oznámení, z toho 3 730 originálních hlášení (original notifications) a 5 122 dodatečných (follow-up notifications). Nejvíce oznámení bylo zasláno Evropské komisi ze strany Itálie, Spojeného království, Německa a Španělska. Největší nebezpečí představovaly zejména mykotoxiny, patogenní mikroorganismy (Salmonella ssp.), a residua pesticidů. Největší podíl nevyhovujících výrobků byl zaznamenán v kategorii ořechy, ryby a rybí produkty a ovoce a zelenina.

Zpráva za rok 2011 je tematicky rozdělena do čtyř částí. První se věnuje fungování systému RASFF, druhá část je zaměřena na hlášení v roce 2011, třetí se pak soustředí na témata řešená aktuálně v roce 2011, tedy krmiva, FCM (materiály přicházející do styku s potravinami), otravy potravinami, havárie jaderné elektrárny Fukušima a iRASFF – nová IT platforma. Ve čtvrté závěrečné části jsou pro ilustraci uvedeny grafy a tabulky.

Zpráva o fungování systému RASFF v EU v roce 2011 (pdf, 1,4 MB)
(The Rapid Alert System for Food and Feed 2011 Annual Report)