Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Aktuální otázky bezpečnosti potravin: co zajímá spotřebitele? do kategorie

Aktuality KM EFSA > Aktuality KM EFSA
Aktuality > Aktuality

Aktuální otázky bezpečnosti potravin: co zajímá spotřebitele?

Vydáno: 24.4.2018
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Úřad EFSA provedl průzkum názoru Evropanů na nově vznikající rizika v oblasti bezpečnosti potravin.


Foto: Shutterstock

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) požádal Evropany o jejich názory na nově vznikající rizika v potravinovém řetězci a na to, jakým způsobem by o nich chtěli být informováni.

Průzkumu, zaměřeného na potenciální nově se objevující rizika týkající se bezpečnosti potravin, se zúčastnilo více než 6 200 spotřebitelů z 25 členských států EU.

Respondenti se obecně více než o nově vznikající rizika zajímali o rizika, kterými se vědci již zabývají. Výsledky průzkumu však mají velký význam pro komunikaci o nových rizicích.

Spotřebitelé vyjádřili přání být informováni o vznikajících rizicích na počátku procesu identifikace, navzdory vědecké nejistotě. Uvedli také přednost získávání takových informací prostřednictvím tradičních mediálních kanálů, jako jsou televize a noviny, a prostřednictvím internetových stránek státních úřadů. Mezi respondenty ve věku 18 až 34 let jsou kromě toho preferována sociální média a internetové stránky evropských úřadů.

Tyto informace o spotřebitelích pomohou úřadu EFSA a jeho partnerským národním úřadům pro bezpečnost potravin vyvíjet  komunikační strategie a materiály týkající se aktuálních problémů.

 

Zdroj: EFSA